Delade åsikter

Vår familj gillar leverpastej, så är det. Med åren har jag blivit lite mildare i smaken och den sort som vi enats om i familjen är Arboga,  både den skivbara och den bredbara. Kul då för mig att det kom en ny variant som lovade lite mer smak, jag tänkte att det nog går bra att smyga in den på frukostbordet *fniss*.

Som förpackningen lovat, så var den "extra" - extra mer konsistens, extra mer smak, extra mer prickar, extra mer doft. Jag saknar dock ett extra; extra lätt att öppna. Varför envisas man med denna hopplösa förpackning? Det är som att försöka dra av skinnet på en falukorv, det blir kladdigt och trasigt.

Poängmässigt då? Avseende denna variant av Arboga, gick familjens åsikter isär: yngsta dottern (7) har hittat en ny favorit -"jättegod, och bra att det inte är de där konstiga fläckarna" (tryffeln i vanliga Arboga, kan tänkas?). Storasyster (8) tyckte inte den var god - "den smakar för mycket". Samma uppfattning hade maken - "den smakar för mycket lever, den andra är godare". Själv tycker jag att den är en värdig utmanare till "vanliga" Arboga. Den smakar bra och mer, och den var lätt att både skiva med osthyvel och med kniv. Ett minus för prickarna som ser ut som svartpeppar, påminner för mycket om skivad köttkorv.