En pastej som gjorde sig bra i flera olika kombinationer trots att den var lite för "grov kornig" för mig, bra att den gick och hyvla någorlunda med enligt mig en kass förpackning. Förpackningen är en av orsakerna till att jag är dålig på att köpa pastej över huvudtaget. Skulle gärna ha den lite krämigare även om det då kanske blir svårare att hyvla den
LCHF
Sista smörgåsen idag blev ett kex, närmare bestämt ett LCHF kex på den tillsammans med pastejen la jag avocado och jag gillade det eftersom den gjorde pastejen lite lenare. På toppen lite persilja och paprika
Rågtunnbröd
Detta tunnbröd från Höga Kusten varvade vi ost och pastej sen toppades den med rös paprika och vårlök, dottern älskade den.
Mer smak
På denna pastej la jag en blandning av cornichons och rädisor och jag tyckte att rädisorna tog fram smaker er i pastejen så den var till sin fördel.
Gourmet
Min favorit blev denna med soltorkade körsbärstomater med basilika och parmesan, kapris och ruccola. Eftersom jag i vanliga fall gillar lite lenare pastejer så tyckte jag att denna kombination gjorde sig bra med den lite grovare. Eftersom att jag tycket att det smakade lite mer om denna pastej än den vanliga så funkade kaprisen bra till.
Klassisk
Naturligtvis gjorde vi en mer klassisk, detta var den dottern knep först.
Exotisk
Vi hade leverpastejkväll hemma idag och provade flera olika sorter, här är den exotiska med leverpasten, carambola, physalis och kesella smaksatt med citron. Mycket god och carambolan erfatte grukan med bravur.
16-åriga dotterna gillade pastejen och åt den direkt från förpackningen som jag tycker (som många andra såg jag) är för "jobbig" att handskas med oavsett om jag skar av toppen och sen hylade den så blev det kladdigt.
Mums!
Det var betyget från mina två barn 2 och 5 år gamla. De vill äta leverpastej med Mor Annas smörgåsgurka. På frågan om den smakade annorlunda blev svaret dock "nej, är det något konstigt med den"
Jag tyckte själv att den har lite mer smak och är lite grynigare i konsistensen. I övrigt smakar den som leverpastej brukar göra. Jag tycker dock att den ska innehålla lite mer lever än vad den gör.
Mellis
Nybakat bröd, leverpastej och gurka blev en hit idag till mellanmål. Smaken var bra, jag hade svårt att avgöra om den skillde sig så mycket ifrån den vanliga. Men helt klart god.
Extra mörk
Så har jag och sonen provar nya Arboga Extra. Personligen tycker jag inte det är så stor skillnad i smaken möjligt lite mer smak och förpackningen är lika krånglig som förut. Sonen (14 år) tycker att det "smakar mörkare" sedan var han nöjd över att det inte var så mycket svarta prickar i den.
Kollade aldrig vad den kostade i förhållande till den vanliga Arboga, som vi normalt köper, men är inte prisskillnaden så stor så är det inte omöjligt att vi kommer att äta den fler gånger.
Synpunkter på förpackningen?
Ser att några har synpunkter på förpackningen. Jag brukar dela förpackningen på mitten med en vass kniv, och därefter "skala av" plasten. Inte så svårt, och blir inte kladdigt. Halva leverpastejen ligger framme i kylen och andra halvan i frysen tills del 1 är slut i kylen. Tar därefter fram del 2.
Arboga Extra på mackan
Köpte hem leverpastejen idag och testade. Köper vanligtvis den "gamla" Arboga-sorten, och trodde nog att den nya skulle vara lite "extra" smaksatt, men det tyckte jag inte att jag märkte. Hade hoppats på lite mera smak och lite mera kryddad.
Tycker att den smakar bäst på hembakat bröd av typen grovt lingon- och filmjölksbröd, med ättiksgurka och lite persilja
Gott!
Tillslut så fann jag pastejen, på Hemköp. En smakrik pastej som tyvärr har en hopplös förpackning. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag väljer bort vissa varor, förpackningen. Så fixar ni till den så köper jag gärna mer av den här sorten!
arboga extra
Hade hemskt gärna testat den, men det räcker inta att bli utvald till testpilot. Bara EN av "mina" butiker hade den. De hade två paket som hade passerat "bäst-före"-datum, så de ville jag inte ha. Jag är fullt medveten om att här i Skåne föredrar man bakad pastej, men jag har rötterna i Hälsingland. Jag älskar den "vanliga" Arboga-pastejen (speciellt i tjocka skivor på rågbröd och med Bostongurka ovanpå) och tror att Arboga Extra hade blivit en ny favorit. Jag får väl se om jag kan hitta den i någon annan butik.
Äntligen produktutveckling inom skivbar leverpastej
Vi äter mycket leverpastej hemma, har små barn, och skivbar pastej "kladdar minst" och är därför vår favorit. Men hitintills har det inte funnits någon variation inom detta segment, och därför var detta en välkommen nyhet hemma hos oss. God också!
Tog ett tag att hitta den
Till slut låg den där i hyllan.
Den var god och hade bra konsistens.
Men jag kan inte säga att det är något direkt extra från den vanliga
Omdöme - Arboga Extra Leverpastej
God och smakrik leverpastej!
I första butiken var den slut, men vi hittade den sedan i en annan butik.
Det enda som är minuset är förpackningen som är knepig att få upp och sedan går det ej att återförsluta i samma förpackning.
Men både jag och sambon tyckte mycket om denna leverpastej och tyckte den smakade mer en den vanliga sorten.
Vi kommer köpa den fler gånger!
tomt
Japp, det var tomt i hyllan när jag skulle köpa leverpastejen. Segt, nu måste jag gå tillbaka till affären igen för att om möjligt få mig en förpackning. Blir någon gång nu i veckan.
Bra start
God pastej men jag känner ingen skillnad från den "vanliga" pastejen.
Extra pastej från Arboga
Arboga extra är en bra pastej. Den smakar som en pastej ska smaka. Men vi märker inte någon stor skillnad mellan den extra och den vanliga arboga. Så inga stora överraskningar där, då den vanliga smakar helt okej också!
Så vill man variera smakmässigt så får man leta någon annanstans, men pastejen rekommenderas dock för den är ju god!