Helt klart en ny Arboga-favorit...Arboga Extra!

För att verkligen kunna testa och märka skillnad i smak så testades Arboga Extra tillsammans med Arboga orginal. Vilken smakskillnad! Arboga Extra var helt klart mycket mer smakrik, en smak som verkligen uppskattades både av maken och mig.

Jag hade lite problem att få tag på Arboga Extra, först i fjärde butiken som jag besökte hittade jag den. Kanske den ännu är så ny i sortimentet att den inte tagits in i alla butiker...till min glädje så fann jag den i min favoritaffär!

Svårt att få tag på.

Då jag är ett stort fan av leverpastej hade jag sett fram emot att testa denna men har inte kunnat finna den i de butiker jag har handlat i. jag har inte varit inne i varje butik i närområdet men kan tycka att om man blir utsedd till testare får ju faktiskt produkten finns tillgänglig utan att man måste fara runt som en tossing. Hoppas på att bli uttagen fler gånger.

Lite besviken

Hade sett fram emot en lite kryddigare leverpastej men blev faktiskt besviken. Pastejen var god men det "extra" märktes inte särskilt. Hade dessutom svårt att få tag i den och blev tvungen att be butiken ta hem den "extra", så kanske var det det.

Arboga leverpastej

Det vart på rostat bröd med smör och gurka. Det var en bra kombination, skulle haft smörgåsgurka på men den var slut :-(.

Äter mycket leverpastej dock bredbar. Ska nog börja köpa mer skivbar leverpastej, det är mer smak i denna. Det är bara att det är så enkelt med skivbar.

Gillade smaken på arboga, kommer absolut att köpa den igen.

arboga extra - precis det den är

Arboga extra smakade precis så - som leverpastej, men lite extra. Det var en tydligt starkare leversmak, men det var faktiskt inte till mitt tycke. Jag tycker väldigt mycket om leverpastej men balansen blir lite fel i den här. Därför föredrag jag fortfarande originalet. 

 

Arboga pastej Extra

Trots försök att få tag i Pastejen, den verkar inte ha kommit till Norrbotten ,inte till övre ialla fall, nu har jag åkt så många mil för den förbaskade pastejen, jag ger upp. Jag  kommer aldrig mera att bli utsedd till testare, suck

Passar med mycket!

Jag har provat att ha Arboga extra på mackan med lite olika tillbehör och jag måste säga att italiensk salladskrydda är perfekt! Så smaskigt! Men på andra plats kommer grön pesto. :)

Arboga pastej

Jag har ätit leverpastejen som jag brukar göra, på frukostmacka med smörgås gurka.

Smaken är god men kanske inte så sensationell som jag hade förväntat mig när det nu skulle vara lite "extra" smak som namnet antyder.

Sen är jag den som föredrar bredbar leverpastej framför de som måste skivas.

Men som slutsats så kommer jag nog inte byta ut den pastej jag äter mot arboga extra. Den är "helt okej".

Färdigtestat!

Nu har vi testat Arboga Extra. Vår familj på 4 personer = 2 vuxna, son 14 år, dotter 11 år har testat leverpastej.

 

Den är god och mycket lik "vanlig" leverpastej. Barnen var nöjda med att den inte hade "så mycket svart" i sig.

Kryddning och leversmak är är lite tydligare och kraftfullare än annan leverpastej. Vi kan nog tänka oss att köpa den som pålägg.

Extra!... vad?

Faktiskt lite besviken. Utlovades "extra" kryddor. Men jag tycker den var ganska... alldaglig? En ok leverpastej.

Testade den som jag brukar äta leverpastej, kändes som den enda rättvisa jämförelsen; med saltgurka!

Smaskens

Mums, vilken härlig leverpastej. Vi testade den på både mjukt och hårt fullkornsbröd med Bregott som smörgåsfett. Fin smak med lagom kryddning. Pastejen var enkel att skära och hade bra tuggmotstånd. (Vår katt gillade den verkligen, så vi stack åt henne småbitar då och då!) Vi kommer definitivt att köpa Arbogapastejen igen. Både den här varianten och den som fanns innan. Tack för att vi fick vara med i testet!

Gabbe

Bra konsistens

Så mycket godare är det med den fasta pastejen än den bredbara! Denna med viss extra kryddighet även om den var mild. En pastej jag och familjen kommer att fortsätta att köpa och äta. Har testat den på olika brödunderlag men godast på hårt bröd. Förpackningen var ganska svår att öppna och gick ej att återförsluta. Knepigt för äldre tänker jag mig. Och de äldre brukar gilla den gamla goa sorten som är just denna fasta konsistens.

Riktigt god!

En riktigt god pastej med bra smakkaraktär även omjag förväntade mig lite mer kryddighet. Konsistensen utmärkt och som alltid godast på en skiva falu rågknäcke med Bostongurka på. Förpackningen var väl inget vidare, svår att öppna och ingen chans att återförsluta. Något för Arboga Pastej att ändra på:)

Tyvärr inte den godaste pastej ja smakat...

... Ganska långt ifrån faktiskt. Konsistens - ok, färg - deprimerande gråbrun?!, smak - hmm speciell! De va absolut extra! Men ja kan faktiskt inte sätta fingret på vad som va extra. Gott va de inte. Fick pröva ett flertalet gånger för att ge de en chans. Ibland kan man ju börja gilla saker efter ett tag men noop så va inte fallet denna gång. Förpackningen va heller inte den bästa. När man väl öppnat var den öppen! Ingen smidig återförslutning eller åtminstone möjlighet att "packa" ihop den i sin egna förpackning igen. Mitt betyg är inte högt som ni kanske förstår men ja vill ändå att ni smakar! Som ni vet e ju smaken som baken, de ja inte tycker om kan ju va supergott för en annan. Kommer nog inte köpa den igen, men man ska ju aldrig säga aldrig. :) // marina

Arboga Extra Leverpastej.

Hittade enkelt produkten bland andra sorters leverpastej. Jag och familjen brukar äta den ordinarie Arboga leverpastej. Skillnaden i smak är att Extra smakar lite mer "peppar". Barnen tyckte den var stark.

Förpackningen är problemet, svår att öppna.

Delade åsikter

Vår familj gillar leverpastej, så är det. Med åren har jag blivit lite mildare i smaken och den sort som vi enats om i familjen är Arboga,  både den skivbara och den bredbara. Kul då för mig att det kom en ny variant som lovade lite mer smak, jag tänkte att det nog går bra att smyga in den på frukostbordet *fniss*.

Som förpackningen lovat, så var den "extra" - extra mer konsistens, extra mer smak, extra mer prickar, extra mer doft. Jag saknar dock ett extra; extra lätt att öppna. Varför envisas man med denna hopplösa förpackning? Det är som att försöka dra av skinnet på en falukorv, det blir kladdigt och trasigt.

Poängmässigt då? Avseende denna variant av Arboga, gick familjens åsikter isär: yngsta dottern (7) har hittat en ny favorit -"jättegod, och bra att det inte är de där konstiga fläckarna" (tryffeln i vanliga Arboga, kan tänkas?). Storasyster (8) tyckte inte den var god - "den smakar för mycket". Samma uppfattning hade maken - "den smakar för mycket lever, den andra är godare". Själv tycker jag att den är en värdig utmanare till "vanliga" Arboga. Den smakar bra och mer, och den var lätt att både skiva med osthyvel och med kniv. Ett minus för prickarna som ser ut som svartpeppar, påminner för mycket om skivad köttkorv.

För grovkorning och extra vad?

En leverpastej med god smak. Dock för grovkorning för mig och jag gillar inte de svarta prickarna.
Förpackningen är verkligen ingen höjdare. Förstår inte vad Extra innebär. En annan pastej som jag inte längre hittar i butikerna var den med 10% Kalvkött.. den var det något EXTRA med. Den vill vi ha tillbaka.

Smakrik pastej:)

Jag har provat Arboga Extra, under några dagar.

Har provat den direkt utan smörgås, samt med mjukt bröd och hårt bröd.

Tyckte att smaken framhävdes bäst på hårtbröd.

Den fasta formen tycker jag är bäst, vanlig leverpastej blir oftast för krämig, denna hålle ihop på ett bra sätt.

Den känns även lite fetare och har mer smak av lever vilket gör den till ett naturligt val för mig.