Så där

Då har man provat Arboga pastej Extra. Våran familj var väl inte så nöjda med den. Jag tycker den hade en frän bismak som inte föll mig i smaken. Barnen tycker orginalet är bättre. Så vi fortsätter köpa den!!

Nu har jag testat

Till slut hittade jag pastejen i min ICA-butik. Jag trodde ett ögonblick att jag skulle få avstå testet. Pastejen tog slut direkt och alla i familjen var nöjda med smaken. Varför den heter EXTRA förstod vi inte riktigt. Vi tyckte inte att den smakade mer än andra pastejer. Den var lätt att hyvla och kändes inte fet. Det passade oss alla. Det var alltså en god pstej.

Testat pastejen idag.

Idag köpte jag Arboga Extra och provsmakade den nyss på smörgås med gurka på. För det första var paketet jättesvårt att öppna, det blev att helt enkelt slita det itu! Jag gjorde som jag nästan alltid gör med pastje: skar den i ganska tunna skivor och lade dem på grovt bröd med inlagd gurka på. 

Sedan var det dags för smaktestet. Jag tyckte pastejen var lite för söt, men gillade dess smak av kryddpeppar. Kryddpepparn ihop med smaken av lever/kött påminner faktiskt lite om kroppkakakor! För min del hade den gärna fått ha lite grövre konsistens faktiskt.

Arboga Pastej - extra smakrik

Jag tycker att den inte var någon större skillnad i smak mot den andra "vanliga" Arbogapastejen. 
Med smörgåsgurka på surdegsbrödet och denna nya pastejen så var det jättegod macka, så jag kommer definitiv köpa den igen. Men att den är smakrikare än de andra pastejsorterna, nja det kan jag inte påstå.  Om jag ska säga något om konsistensen, så är den jättebra, bara att skiva ett gäng bitar med osthyveln och lägga på mackan. 
 

Den här tyckte jag om!

Wow, vilken god pastej. Gillar när det smakar lite, men inte när det är fett och smörigt, så denna pastej var perfekt för mig! Vi är inte så många som äter pastej hemma i vårt hushåll så förpackningen var lagom stor. Hade inga problem att komma in till pastejen ... det finns ju kniv och sax! (Så smart var jag inte att jag vände på förpackningen för att hitta fliken "öppna här", snarare desperat sugen på att få min leverpastejsmacka snabbt ...) 

Arboga Extra leverpastej

Jag har testat leverpastejen, men jag kommer nog inte köpa den igen. Den var hyfsad i smaken, men jag tyckte att den kändes för torr i konsistensen och lite skarp i smaken samt inte så fyllig som jag förväntade mig.

Jag fortsätter nog med Arbogas vanliga leverpastej när jag ska ha skivbar pastej! :)

Arboga Extra har det lilla extra.

Jag testar Arboga Extra. Hade till en början svårt att fp tag på pastejen. Men när jag väl fått det så var det värt väntan. Jag upplever pastejen som lite mer av allt. Krämig, fyllig och med en lagom leversmak utan att den tar överhanden. Jag provade pastejen tillsammans med inlagd gurka och ett litet mörkare bröd. Jag är riktigt nöjd och kommer definitivt att köpa den igen. 

God men lite oåtkomlig :)

Har nu testat leverpastejen. Jag är förtjust i pastej, och denna var en trevlig överraskning.

Hoppas bara på två saker:

1/ Att det blir lättare öppna förpackningen! Ser att flera haft problem med detta. jag fick använda kniv för att komma åt godsakerna. Men antar att Arboga läser denna blogg och tar till sig detta.

2/ Hoppas också den kommer finnas i större förpackning. Denna räckte inte långt ;)

 

Men helheten är positiv, kommer nog köpa denna framöver.

God pastej

Provade Arbogas leverpastej idag och tyckte den var jättegod, den smakar mer än deras "original". Jag hade inga problem att komma in i förpackningen och då använde jag mig utav öppningsfliken som fanns. Den lite grövre konsistensen känns helt OK. Jag tycker att leverpastej brukar anta en hemsk bismak efter en dag i kylskåp så det ska bli intressant och se hur karaktären på denna pastej förändras. 

Jag avnjöt pastejen på vika-bröd (RIP) tillsammans med smör och smörgåsgurka. The best way...

Ointaglig förpackning?

Hej nu har vi också testat pastejen och allihop tyckte att den var jättegod. Vi kommer att behöva en större förpackning eftersom den endast räcker till en frukost. Såg att flera skrivit att den är svår att ta sig in i, men det finns en liten flik mitt på förpackningens långsida, drar man där öppnar sig den fint.

Arboga Extra - Extra god fyllig smak / Extra svår förpackning

Hela familjen kan intyga att smaken passar oss perfekt! Mina barn är i tonåren och gillar när det smakar något.

Pastejen var lätt att skiva, vi gillar lite olika tjocklek, och det var lätt fixat.

Min favoritkombination är kavring med Arboga Extra och halverade syltlökar och lite citronpeppar.

Ett stort aber var att komma åt pastejen!

Förpackningan i den närmaste ointaglig utan att man mosade pastejhörnen. Däremot gillar man att pastejen inte klibbar fast i höljet utan är lätt att få ut och tillbaka i höljet efter att man brett sina smörgsar.

Vore det inte för öppningsproblemen kunde vi tänka oss att gå över till Arboga Extra.

//Madeleine

Leverpastejfantast som man är...

...så tyckte jag ändå att denna "extra" leverpastej inte va så mycket extra. Tycker om den lite peppriga smaken men tycker inte riktigt att den passar sig på frukostmackan där jag oftast har min leverpastej. Min treåring, som även hon älskar leverpastej, tycker dock inte om peppar så denna leverpastej blev ingen hit för henne. Kommer nog tyvärr fortsätta köpa Arbogas vanliga pastej för den älskar vi alla här i huset.

Min bästa kombo till leverpastej är hel saltgurka som man själv skivar upp. På somrarna brukar vi köpa snabbsaltad gurka som är det absolut bästa. Tar saltgurkan slut funkar även vanlig gurka bra.

 

Kort och gott en helt okej leverpastej men jag älskar klassikern mer.

Bästa kombon

Mitt första intryck av denna silverfärgade förpackning var inget särskilt. En förpackning som inte stack ut o nästan var svår att hitta på hyllan därför. När den väl var funnen så tyckte jag inte att den var särskilt lockande och därav ingen jag skulle välja i vanliga fall. Kom hem och skulle nu öppna denna förpackning, som förpackningsdesigner var det nästan så jag skämdes över hur dålig den var.. Var tvungen att köpa en förpackning till bara för att se om den verkligen var så dålig men jo det var den tyvärr. Sen blev det bättre.. Testade leverpastejen med olika favoritpålägg, främst olika gurksorter och kom fram till att bästa kombon var ihop med vanlig färskgurka. Tyvärr passade den inte alls ihop med min favoritgurka (vit saltgurka). Helhetsintrycket blev ok/god leverpastej med kass förpackning. Troligtvis inget jag skulle välja i affären tyvärr, dåliga förpackningar kräver att innehållet är något utöver det vanliga vilket jag tyvärr inte tyckte att denna var.

 

 

Hittade till slut, den ointagliga förpackningen med det goda innehållet.

Efter tre försök så hittade jag pastejen i en affär på landsbygden :). I stan fanns den inte i de affärer som jag var i först. Förpackningen är inte användarvänlig, svår att öppna och omöjlig att återanvända den. Kanhända den är mer miljövänlig eftersom det inte är så mycket material till förpackningen, egna burkar att förvara finns det alltid i ett hem. 

Smaken då, jag god är den och den smakade lite extra dvs jag tyckte att pastejen var lite lite mer kryddig. Skarpare utan att vara varken stark eller frän i smaken. God leversmak fast jag föredrar mer lever i pastejen. Mycket lätt att skiva, både tunna och tjocka skivor som höll ihop bra. Konsistensen kändes bra för att vara av den skivbara varianten, dock en aning plastig känsla eftersom jag gillar bredbar leverpastej bäst. 

Vi var många som provsmakade, män, kvinnor, barn och ungdomar. Alla tyckte om leverpastejen, både om smaken och konsistensen. Ingen annan än jag tyckte den smakade något extra och de övriga hade heller inget emot konsistensen.

Vi hade pastejen som pålägg på halvgrov nyponsmaksatt bröd där smakerna passade ihop mycket bra, vi åt den på tunna och hårda surdegsknäckebröd som smakade gott men där knäckebrödet kanske var väl dominerande. Till sist så åt vi skivorna direkt utan bröd, som liten aptitretare med tomatskivor. Det gillade barnen bäst.

Sammantaget så är Aroboga extra en god leverpastej som är lätt att skiva, har lite kryddigare smak men skiljer sig inte så mycket från andra skivbara leverpastejer.

Mums!

Nu, har vi provat pastejen här hemma. Det var tur att jag smakade först själv på nattmackan för sen var den slut. Smakrik och god. Provade på knäckebröd och limpa tillsammans med smörgåsgurka. 

Förpackningen är verkligen opraktisk och svår att öppna. 

Förpackningen

Pastejen helt ok även om jag fortfarande föredrar bredbar.

Förpackningen är under all kritik, svår att få upp, ej återförslutningsbar. Blir att man får ta en annan påse runt den eller lägga den i en burk.